fu'a_ulu
Tala Fou

O le a le lapisi pusi bentonite?

Afai o pusi o ni agelu na faia e le Atua mo tagata, o le lapisi o pusi atonu o se mea sili ona ofoofogia talu ona tatalaina e Pangu le lalolagi ma le evolusione o tagata.

01 Le amataga o lapisi pusi

O lo'o nonofo nei pusi i lalo o le taualuga e tasi ma tagata, ae a'o le'i o'o i le seneturi lona 20, sa na'o le "luelue" o tagata ma pusi ma e le'i ta'ita'iina i totonu o le fale.

O se tasi o mafuaʻaga sili ona tele o pusi o loʻo i ai EMM sili ona le mafaamatalaina i le lalolagi.O pusi e mama mama, ma o latou tuaa sa nonofo i toafa o Aferika, lea sa matua matutu, lea na tatau ai ona latou lokaina vai io latou tino i le tele e mafai ai.

O le i'uga, latou te fa'amamaina le maualuga o le mimi, a'o feline feces e fa'afefeteina, e le'i mae'a mae'ae'a oloa maualuga-protein lea e matua lofituina ma le manaia le tofo.Ae o pusi e fiafia i le mama ma e matua "poto e uiga i amioga", latou te filifilia se nofoaga natia e "alu i le faletaele" ma tanu a latou otaota i le oneone.Ae e ui lava o pusi o pusi lelei e fiafia i le mama, o le oneone e matua le mama, lea e le mafai ai e tagata ona liua pusi e fai ma fagafao i se fua tele.

E le'i o'o i le 1947 na fanau ai le lapisi pusi, ma o le fuafuaga o le nonofo fa'atasi o tagata ma pusi na suia mo le lelei.E tasi le aso ia Ianuari 1947, ma sa matuai malulu lava ma sa matuai aisa ai luga o le auala.O Ms. Kay Dressa e faanoanoa i le fale, e leai se oneone e eli i fafo, ma o le pusi a le aiga ua avea ma faafitauli e alu i le faleuila.Mulimuli ane, sa ia tuitui i le faitotoa o le fale o lona tuaoi o Ed Roy mo se fesoasoani.

E fai e Ed Roy se falegaosimea e gaosia ai oneone ma fasi laupapa, ma e mana'o Kay na te okaina le oneone e fai ai le faletaele le pusi.Na avatu ma le agalelei e Ed ia te ia se omea faanatura ma le lelei tele o le adsorption.Na talia ma le fiafia e Kai, o le aafiaga na ofo lelei, o lenei omea e iai se vai faʻapitoa, e mafai ona mitiia le mimi o pusi.O le mea e sili atu ona ofo ai e mafai ona ufiufi le manogi o le pusi poop i se tulaga patino.Talu mai lena taimi, na fanau mai ai lapisi pusi ma vave sosolo ai le lalolagi.

02 Le fanau mai o lapisi pusi bentonite

E ui lava o le lapisi omea muamua e mitiia le vai, e fai si pipii ma e tatau ona tia'i ese mai le ulo atoa pe a suia le oneone.

E leʻi oʻo i le amataga o le 1980 na maua ai e le tagata suʻesuʻe o le ola o Thomas Aelson se ituaiga omea fou, bentonite, e sili atu i le mitiia o le vai ma faʻaputu, e mafai ai e tagata ona naʻo le suo i fafo i taimi uma latou te faʻamamā ai.

O le a le-bentonite-cat-litter__2

Talu mai lena taimi, ua fiafia tagata e tamoʻe vao i luga o le auala i le fatuina o lapisi pusi fou.Mo se faʻataʻitaʻiga, e ui lava e faigofie le lapisi o pusi bentonite, e vave lava ona fesiligia e tagata ona o le pefu ma faʻaleagaina ai le tumama o le siosiomaga o le fale.Mulimuli ane, na faia e tagata se faasologa o lapisi pusi fou: e pei o pusa pusi tofu, lapisi pusi tioata, lapisi paina pusi, lapisi pusi sana, lapisi pusi saito, ma isi.

O le mea moni, lapisi pusi bentonite o lapisi pusi uma, lagona vae e sili ona latalata i le natura masani, pusi ma lapisi pusi bentonite, e pei lava o le toe foi i le natura.O le mea lea, latou te matua le mafai ona tetee atu i lapisi pusi bentonite.Ae e oʻo mai i le taimi nei, o le tele o suo mo le bentonite cat litter label e "pefu", o le mea moni, faatasi ai ma le faʻaauauina pea o le atinaʻeina ma le alualu i luma o tekinolosi gaosiga o lapisi pusi, o nisi o lapisi pusi bentonite maualuga ua mafai ona faʻaitiitia le fua o le pefu i se mea. tulaga maualalo, toetoe lava leai se pefu.

03 Fa'avasegaina o lapisi pusi bentonite

Bentonite ua vaevaeina i le calcium-based bentonite ma le sodium-based bentonite.Ae ui i lea, o le maaa, adsorption ma le afifiina o le calcium-based bentonite e sili atu le leaga nai lo le sodium-based bentonite, ma o le tele o mea mataʻutia o lapisi pusi bentonite maualuga i luga o le maketi o le sodium-based bentonite.04 Ua maua le maketi o lapisi pusi bentonite i totonu o se tau tau.

O le a le Bentonite Cat Litter 1
O le a le Bentonite Cat Litter 2

I le tasi itu, o le maketi i totonu o le atunuʻu o loʻo pulea e le oneone bentonite, o loʻo faʻatupulaia vave ma vave le faʻaaogaina o le tofu, ma isi faʻataʻitaʻiga maketi faʻaopoopo, o tau o lapisi pusi ua matua afaina ai le pisinisi atoa.O le avea ma se faʻataʻitaʻiga o le oneone bentonite, o loʻo i ai le tele o pisinisi lapisi pusi bentonite i Ningcheng County, Inner Mongolia, faʻatasi ai ma Chaoyang, Jinzhou, Hebei i Liaoning, kamupani tetele ma laiti e latalata ile sefulu ma latalata ile selau, ua pa'ū le tau mai le 3000 yuan. i le 1500 yuan i le tone, ma o pisinisi gaosiga e toetoe lava a leai se tupe mama.E ui lava e leʻi suʻesuʻeina faʻapitoa le fale gaosi oneone tofu, o le tau na paʻu mai le 9,500 yuan i le tone i le tusa ma le 5,000 yuan, lea e latalata i le tulaga o loʻo i ai nei o lapisi pusi bentonite.O lenei tausaga, ona o le faʻamaʻi, ua paʻu le maketi a le au gaosi eleele faʻapipiʻi ma le faʻapipiʻiina o eleele, ma o nisi o nei fale gaosi o le a suia i lapisi pusi, ma ua faʻateleina le tulaga o le tele o sapalai i le maketi.I le isi itu, mai le vaaiga a le maketi faava o malo, o le tau o tau i le maketi i totonu o Saina ua auina atu i maketi faava o malo, ma o le tau o maketi faava o malo ua faʻaalia saʻo agai i lalo.


Taimi meli: Tes-20-2022